2015. augusztus 17., hétfő

Könnyen zsírosodó haj

Könnyen zsírosodik a hajad?

Ennek két oka lehet: túl gyakran mosod, vagy csak alapból gyorsan zsírosodik.
Amikor otthon vagy, szünet van, vagy valami, próbáld ki, hogy több ideig hagyod zsírosan, és nem rögtön megmosod. Nem egészséges a hajnak, plusz azt hallottam hajhullást is okozhat az, hogy mindig mosod. Hagyd zsírosan, és majd csak 1-2 nap elteltével mosd meg.
Ne használj túl sok sampont, és ne hideg,de ne túl forró vízzel moss hajat, mert ez is nagyon könnyen zsírosodást válthat ki.
Használj száraz sampont(Gliss Kur samponok azt mondják jók, személy szerint én még nem próbáltam), vagy sprayt a hajadra.

Hallottam egy lánytól, hogy minden nap megmossa a haját, mert állítása szerint mindig zsírosodik neki. Na most ennek két oka lehet: vagy úgy látja, hogy zsírosodik, vagy tényleg zsírosodik.
De azt is elmondta, hogy sokkal vékonyabb szálú lett a haja, mióta mindennap mossa, és töredezettebb is.

A hajfixáló, a hajlakk és társai is nagyon zsírosítják a hajad, ha lehet akkor ezeket is kerüld.
Hiába mosol hajat samponnal, a balzsam és a spray leragad a fejbőrödre, és hiába használsz mindenféle jó sampont, nem fog semmit csinálni.
Erre a tökéletes megoldás a biosampon;szódabikarbónás vagy almaecetes változatban.
De ezt se vidd túlzásba, havonta egyszer tökéletesen elég biosampont használni, és a többi alkalommal sima,egyszerű sampont.

Három favorit samponomért katt ide
.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

4 tetkó amit magamra szeretnék varratni

A mai bejegyzés több szempontból is érdekes lesz. Egyrészt azért, mert világ életemben úgy voltam vele, hogy én biztosan nem fogok maga...