2015. augusztus 28., péntek

Back To School #help - Hogyan éld túl az iskolát #1

HOME#Sziasztok. Olyan ember nincs, aki szeretné az iskolát, csak mert szimplán

 • minden nap korán kell kelnie
 • sokat kell tanulnia
 • netalán buszozni/vonatozni kell, hogy beérjen a suliba
És igen. ezeket sajnos én is átélem mindennap, úgyhogy megpróbálok nektek segíteni, hogy ha már szenvedünk az iskolapadban, akkor szórakozzunk is egyben. Nem kell mindenben a negatív dolgokat látni!

Negatív dolgok: 
 1. Korán kell kelned.
 2. Buszozni/vonatozni kell.
 3. Sokat kell tanulnod. 
 4. Témazárót, kisebb röpdogát írsz.
Most csak összeszedtem egy pár dolgot, ami úgy alapjáraton rossz lehet az iskolában. És ezekben a dolgokban mégis csak van valami pozitív!

Pozitívumok:
 1. Előbb utóbb úgyis hozzászokik a szervezeted a korán keléshez, ami egyébként nem is olyan rossz dolog. Rutinos leszel, nem fogsz sokáig aludni, ezáltal nem lustulsz el. 
 2. A buszozás/vonatozás nem is olyan vészes, legalább van még egy kis időd aludni, netalán zenét hallgatni. És mindezek mellé rutinos leszel az utazásban is. Ez segít, hogy önállóbb legyél. 
 3. Okos leszel, olyan dolgokat (is) tanulsz, amikre az életben szükséged lesz. Lesz egy jó munkád, ezáltal pénzed, és "ha pénzed van, mindened van". 
 4. Teszteled legalább magad, hogy mennyire vagy biztos a dolgodban
Tippek a buszozáshoz
 • Hallgass zenét! Kikapcsol, plusz ha nem szereted a társaságot a buszon, akkor nem kell hallgatnod a sok ember hülyeségét. 
 • Olvass! Remek könyvek vannak, mint például az általam Angliában hagyott Leiner Laura : Bábel c. könyve, Csillagainkban a hiba, Ha maradnék stb. 
 • Beszélgess. Az ismerkedés sosem árt, nem? 
 • Facebookozz. Instagramozz. Mint a 21. századi gyerekek. :) Csak viccelek. 
 • Aludj. 

Hogyan tanulj? 

Sok ember van, aki utál tanulni, és nem is tud. Nekem sem a szívem csücske a tanulás, de nekem van egy remek módszerem.
Vizuális tanulás. Hogy ez konkrétan mit is jelent? Elmagyarázom. Biológiát és földrajzot rajzolva tanulok. Az állatok testrészeit lerajzolom, és odaírom. Földrajzból pl tanultuk a kétszikűek és egyszikűek közötti különbséget(most csak mondtam egy példát), és oszlopokba írtam egymás mellé. Ez fejben megmaradt, és kb. magam előtt látom az oszlopokat és a különbségeket.
Van a magolós. Amikor kb bemagolsz mindent, de annak az égvilágon semmi értelme, mert nem marad meg semmi. Ezenkívül még van a társas tanulás, amikor elmondjátok egymásnak a dolgokat, elmagyarázzátok és közösen tanultok.

Úgyhogy hajrá, van egy csomó tanulási módszer, amivel akár meg is szerethetitek a tanulást.

xx, Dorina
Hamarosan jövök a következő résszel!1 megjegyzés:

4 tetkó amit magamra szeretnék varratni

A mai bejegyzés több szempontból is érdekes lesz. Egyrészt azért, mert világ életemben úgy voltam vele, hogy én biztosan nem fogok maga...