Pattanásos bőr

makeup, beauty, and lipstick kép

Nagyon sok ember szenved pattanásokkal, és sajnos sokan közülük nem tudnak mit tenni ellenük. Nekem vna pár módszerem, ami segíthet enyhíteni a dolgokat.

Gyógyszer

Nyilván bőrgyógyász fogja felírni, és a neked megfelelőt. Én őszintén megmondom, nem hiszek a gyógyszerekben. Ha torokgyulladásom van is, inkább valami természetesebb módot választok, és úgy próbálom megoldani a problémát.

Na, hát a pattanás nem a világ vége(bár, van, akinek tényleg nagyon csúnya a bőre), és ki lehet bírni, de annál kellemetlenebb nincs, amikor egy fontos alkalom előtt ki jön rajtunk egy-kettő.

Éjszakai arckrémek/tonikok 

Nagyon sok arckrém van, amire azt mondják hogy használ. Sok ismerősöm kézbe vette már őket, mert kibírhatatlannak tartják a pattanásokat. Különféle tonikok is vannak, amik leszárítják őket. Személyes véleményem az, hogy nem jó a tonik. Legalábbis nekem nem vált be, nem javított a bőröm állapotán. 

Azért nektek ajánlom, hogy próbáljátok ki, hátha beválik, hiszen nem mindenkinek ugyanolyan a bőre. :) 

Szappanos víz

Az általam kipróbált valaha legjobb módszer! Baba szappannal bekenem az arcomat, legfőképp a T vonalamat (homlok, orr, és áll), kicsit rajta hagyom, és hideg vízzel lemosom.

A szappan szárít, tehát leszárítja a pattanásokat, és remekül tisztítja a bőrödet. Ezt tényleg nagyon ajánlom az olyanoknak, akiknek sok a pattanás az arcukon. Ennél jobb módszert még nem tapasztaltam, és tényleg nagyon jó. Természetes(valamennyire), és nem is annyira vészes bevetni. 

A ballagásom előtt nagyon csúnya volt az arcbőröm, és egy 3-4 nap alatt helyrevágta. Szóval tényleg megéri kipróbálni. ;) 

Bőrradír

Még esetleg a bőrradírokat érdemes kipróbálni, személyes tapasztalatom ugyan nincs, de vannak akik használják, és bevált nekik.  :) 




xx, Dorina

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

#DIY Valentin napi ajándék - 56 dolog amit szeretek benned

Hello, December - Ötletek karácsonyra *Open When levél*

Open When - ötletek