Vigyázz! Kész! Posztolj! - így tervezek én



 "Nemcsak anyaságról, babázásról szól a blog. Sok cikk szól a tervezésről, időbeosztásról, hatékonyságról, melyeket a tervezés menüpont alatt találtok. A lélek és az anyaként is nő rovatok szintén érdekesek lehetnek azok számára is, akik még nem babáznak: nőcis cikkeket találtok itt főleg. A háztartás menüpontban takarításról, selejtezésről, rendezésről olvashattok. A blogom februárban indult, átlagosan heti 3 cikkel jelentkezem. A témákat úgy próbálom alakítani, hogy a gyermekkel otthon lévő anyák kihozhassák a maximumot napjaikból, ugyanakkor rengeteg ötletet fel tudnak használni a babázás előtt álló olvasóim is, hiszen a hatékonyságnövelés, és a tervezéssel kapcsolatos tippek nemcsak babával tarkított pályán érvényesek :)"  A blogját ezen a linken éritek el: https://anyutervez.wordpress.com /

A következő VKP témája az "Így tervezek én" kategória. ^^

Igazából semmi extra dolog nincs. A sok tapasztalat meghozta gyümölcsét: hál istennek azon emberek közé tartozom, akik úgy osztják be az idejüket, hogy tényleg mindenre elég legyen. Leírom egy napomat:

4.30-kor felkelek, utána kimegyek a mosdóba, fogat mosok, stb. Felöltözök, kivasalom a hajam, ami nagyjából 15 perc + 5 perc smink. Ezután összeszedem a cuccaim sulira, és elindulok. Igazából semmi extra, nem tervezek előre, sacperkábé belövöm, hogy mi mennyi idő, és annak megfelelően - például jelenesetben - kelek fel. Ezután ugyebár óráim vannak, általában 6-7 órám van, és legkésőbb fél 3-ra érek haza.

Nem túl sokszor tervezek előre, ritka esetek az, amikor előre döntöm el a dolgokat. Ilyen volt például az iskolaválasztás és társai. De az ilyen mindennapos dolgoknak csak hagyom, hogy megtörténjenek. :)

Persze, ha nagyobb eseményekről (mondjuk esküvő) van szó, akkor az embernek előre kell gondolkozni mindenképpen.

Megjegyzések

  1. Miért kelsz olyan korán? :) Mikor fekszel esténként?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Suli miatt. Elég bonyolult, innen ahol lakom, csak 5.42-es vonat van oda, ahova iskolába járok, illetve 6.42. Ugyebár az órák 7.30-kor kezdődnek, és általában a vonat 7.5-7.10 körül bent van. Suliba 25-re be kell érni, viszont ha a vonat késik, a 7.10-es buszt nem érem el, és így bukik az egész. :) Ezért hamarabbi vonattal járok, csak sajnos az baromi korán van. És körülbelül olyan 8-9 körül, legkésőbb 10 órakor lefekszem.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

#DIY Valentin napi ajándék - 56 dolog amit szeretek benned

Hello, December - Ötletek karácsonyra *Open When levél*

Open When - ötletek