Füstös szemsmink - bővebb leírással és segítséggel *KEZDŐKNEK AJÁNLOTT*

makeup, eyes, and eyebrows kép

Sziasztok! :) Úgy gondoltam, mivel itt a hétvége, és mostanában egyébként is ritkán volt bejegyzés, így egy helyett ma firkantok mégegyet. A téma pedig a füstös szemsmink elkészítése.

Úgy gondolom, hogy nagyon sok KEZDŐ sminkesnek gondja akad ezzel, bevallom, nekem is, és hiába vannak meg az eszközeim, eddig azt sem tudtam, hogy hogy kezdjek hozzá, mi a megfelelő első lépés. Több cikket is olvastam neten, és sikerült elkészítenem. Legalábbis valemennyire sikerült. És hogy ne járjatok úgy mint én, aki körülbelül 15. alkalommal el tud készíteni egy egyszerűbb füstös sminket is, így megfordult a fejemben, hogy írnom kéne egy posztot róla.

A legtöbb cikkben, bejegyzésben, videóban, amiket interneten találtok, elmondják, illetve leírják a dolgokat. De megfordult-e már bárkinek a fejében az, hogy vajon elég részletesen írja le/mondja el, és hogy egy teljesen kezdő is megérti-e? Mielőtt belekezdünk a lépésekbe, itt egy kép arról, hogy én milyen termékeket, illetve ecseteket használok ehhez.

Szempillaspirál: Avon SuperShock
BB krém: Avon Nutra Effects matte bb cream
Szemhéjtus: Miss Sporty liquid eyeliner
Szemceruza: Makeup Revolution London csillogós szemceruza
Mini szemhéjpaletta: egy tök noname paletta.
Lila ecsetek(leginkább laposfejűek): eBay 20 darabos sminkecset készlet
Fekete, ferdefejű ecset: Jessup 8 db-os sminkecsetkészlet

Természetesen ne várjuk el, hogy a legelső alkalmakkal egy olyan hatást fogunk elérni, mint amilyen képet beszúrtam a bejegyzés legelejére. Még nekem is tapasztalnom kell a dolgokat, de úgy gondoltam, hogy a kezdőknek szüksége lenne az én KEZDŐ tapasztalataimra. :)
De kitartás, előbb vagy utóbb, de sikerülni fog nekem is, és nektek is!


1. Sokan először az alapozással kezdenek, de szerintem felesleges, ugyanis ha javítani kell, illetve leszóródik a szemhéjfesték az arcunkra, akkor kezdhetjük előröl az egészet. Én először a szemhéjamat alapozom le a BB krémmel. Ha még mindig látszódnak a szemünkön az erek, illetve kicsit sötétebb a kelleténél ott a bőrünk, akkor nem biztos, hogy olyan szép, intenzívre fog sikerülni a szemsmink. Ha a BB krém, vagy alapozó sem takarta el eléggé a "hibákat", akkor szoktam egy kis korrektort felvinni. A korrektor tökéletes alap lehet a szemsminkünknek, illetve ha szeretnétek, akkor primert is használhattok.


2. A három részes mini szemhéjpaletta pont rossz példa volt a színek kombinációja miatt, de legalább három színt válasszatok ki. A három közül a legvilágosabb színt vigyétek föl egy lapos ecset segítségével a mozgószemhéjatokra, illetve a nem mozgóra is, egészen a szemöldökcsontig. Akár még a szemöldökcsontra is tehettek, egy kis kiemelésképp.  Ez esetben én a világos szürkét vinném fel.
(szemöldökcsont: ha a szemöldöködet megtapogatod, érezni fogod. Ha egyre lentebb tapogatsz, akkor érezni fogsz a szemed kezdeténél egy kis mélységet. Ez a mélyítő vonal.
mozgó szemhéj: a mozgószemhéjad az a része a szemednek, amely takarja a szemgolyód. Ha becsukod a szemed, akkor a szemgolyód fölé tornyosodik, ha kinyitod, pedig ezen fog látszódni a smink.
nem mozgó szemhéj: a mozgószemhéjad, és a szemöldökcsontod közötti rész
.)

3. Ezután a mozgószemhéjunk sminkelése következik. A három szín közül vidd föl a második legvilágosabbat. Ezt szintén egy lapos fejű ecset segítségével tedd meg. 

4. Ezután a ferde fejű ecsetre lesz szükséged. A legsötétebb színt vidd föl abba a mélységbe, ahol a mozgószemhéjad, és a nem mozgó szemhéjad, illetve a szemöldökcsontod találkozik. Ha nem vagy benne biztos, hogy megtalálod a mélyítővonalad, akkor tapogasd ki az ujjaiddal. Ha felviszed, akkor egy éles vonal fogja elválasztani a színeket. Kicsit segíts rá a másik két színnel, vigyél fel belőlük egy kicsit természetesen a mozgószemhéjadnál a világosabból, a nem mozgónál pedig a sötétebb, de mégis világosabb színből. Dolgozd el őket! Minden tökéletes smink alapja a BLENDING, vagyis az eldolgozás. Ne aggódj, ha elsőre nem fog tökéletesen sikerülni. Gyakorold és gyakorold!


Ilyen ecset lehet a segítségedre satírozáskor. 

5. Ha ezzel kész vagy, akkor húzz magadnak tusvonalat, akár a szemceruza, akár a tus segítségével. Természetesen ezt a lépést ki lehet hagyni, de ha csak a szempilláid tövét erősíted meg, akkor ezek dúsabbnak fognak hatni. A szemceruzát csak akkor használd, ha szeretnéd, hogy kisebbnek látszódjon a szemed. Ugyanis ha egyébként is kis szemed van, akkor még kisebbnek fog tűnni. A smink lényege pedig egyébként is mindenkinél más. Van aki ezt akar kiemelni, van aki azt. 

6. Ezután spirálozhatsz. De óvatosan, nehogy elkenődjön a szemsminked! 




Remélem valamennyire hasznos volt ez a bejegyzés, és ötletet merítettetek belőle, illetve segítséget kaptatok. :) 

xx, Dorina









Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

#DIY Valentin napi ajándék - 56 dolog amit szeretek benned

Hello, December - Ötletek karácsonyra *Open When levél*

Open When - ötletek