Vigyázz! Kész! Posztolj! - Sziasztok, Dorina vagyok, és függő



Sziasztok! :) A mai VKP témája nem más, mint a függőség. (VKP információkhoz kattints IDE)

Beszélhetnénk női függőségekről, férfi függőségekről, vagy csak általános dolgokról, amik teljesmértékben nemtől független dolgok, és mégis nagyban befolyásolnak minket. Persze ha a vásárlásra gondolunk a nők terén, a mai fiúknál ki tudja,lehet akad olyan srác, aki szintén imád vásárolni. És ha belegondolunk, ez a 21. században nem is olyan fura. Vagy mégis?

Ez egy olyan téma, amiről én órákig tudnék papolni, de mivel nem szeretném untatni az olvasóimat, így próbálom rövidebbre, tömörebbre zárni a témát, illetve mivel ez egy szépségápolással és divattal foglalkozó blog, így erre fektetni a hangsúlyt. Kezdjük az általános függőségekkel.

Alkohol

Sajnos ez egy elég mocsok dolog, és sok emberen uralkodik. Sokan elisszák a pénzüket, utcára kerülnek, és netalán (már ha van) a családjukat is eldobják maguktól. Mert akármerre néznek, csak a Jack Danielses üvegeket látják maguk előtt. Ez szerintem egy nagyon szomorú, és rossz dolog. Mindenki kipróbálja előbb utóbb az alkoholt, de ez nem jelenti azt, hogy rá is kell szokni .

Drog

Szerintem ennél undorítóbb nincs. Az a tény, hogy valaki ezek nélkül nem tud boldog lenni... elég szomorú.

Vásárlás

ez a dolog férfiaknál, és nőknél egyaránt megjelenik, csak más-más körben. Például a nők előszeretettel vásárolnak ruhákat, sminktermékeket, és van akinek ez már a függősége. Egy rossz nap után irány a pláza! Márkák tömkelege várja ott; bemegy a H&M-be, a New Yorkerbe, a DM-be, vagy a Rossmannba, vesz rúzsokat, alapozókat, szempillaspirálokat, körömlakkokat. 

Van olyan, akinek az a célja, hogy minél több árnyalatú, hatású alapozót vegyen, de olyanok is akadnak, akik gyűjtik a szempillaspirálokat. És hát szomorú, de vannak olyan emberek is, akik nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel, és így felesleges dolgokra költik el. Hiába, hogy a szépségápolással foglalkozik a blogom, de feleslegesnek tartom, hogy valakinek otthon legalább 20 alapozója legyen. Persze, ha valaki nem csak egyszerű sminkelésre(otthonra, magának) használja, hanem egy PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST-ról beszélünk, akkor lehet, hogy nem árt, ha van több is.
(Természetesen ezalól kivételek a beauty vloggerek, és bloggerek, akik nem csak hétköznapi sminkeket készítenek el.) 

De van aki megszállottja a ruháknak. Haspólók, trikók, nadrágok, kabátok stb. Persze, ki az a nő, aki nem szeret vásárolni? Nyilván van, de a legtöbbőnk szeret válogatni a szépséges ruhadarabok között. Sajnos én is ezek közé tartozom. Túlzásba nem esek, de egy-egy leárazás az én szívemet is megdobogtatja. És ha azt nézzük, ez még mindig a jobbik eset, mintha alkoholra költeném el. 


Evés 

Furán hangozhat, de bizony vannak olyan emberek, akik egyfolytában esznek. Ha már egy óra eltelik úgy, hogy nem ettek, akkor bizony enni fognak. Nem túl egészséges, leginkább akkor, ha egészségtelen ételekről van szó. Ilyenek például a chips, csokoládé, édességek. 

Nem azokról van szó, akik salátákat fogyasztanak leginkább, és egészséges ételeket, hanem akik rá vannak függve az egészségtelen kajára.

Cigaretta


Mindamellett, hogy káros testi épségünkre, még drága is, csak úgy mint az előzőleg említettek. Egy doboz cigaretta ezer forint körül van. Ezt az ezer forintot szerintem másra is el lehetne költeni.




atmosphere, autumn, and nature kép



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

#DIY Valentin napi ajándék - 56 dolog amit szeretek benned

Hello, December - Ötletek karácsonyra *Open When levél*

Open When - ötletek