Hogyan éld túl az iskolát? #3 - Spórolj a szabadidőddel!


Sziasztok. Úgy éreztem, sok embernek lehet szüksége arra, hogy hogyan takarékoskodjon a szabadidejével, illetve szabadítson fel magának időt. :) Remélem ez a kis szösszenet, amit ide lefirkantok, segíteni fog nektek valamilyen szinten. 

Először is: ha sok a tanulnivaló. Mivel is kezdjünk?
  1. Fogj egy kis cetlit, írd össze, hogy mi mindent kell megcsinálni. Órarendtől függően válaszd szét a tantárgyakat, mire van még időd tanulni másnap esetleg, vagy mi az ami jelenpillanatban szükségeltetik, hogy megtanuld. 
  2. Először mindenképp a szóbelit tanuld meg! Csak azután fogj neki az írásbeli feladatoknak. 
  3. Ha a szóbeli része sok, mindenképp emeld ki a fontosabb dolgokat! Ha vizuális vagy, mindenképp ajánlom a színes szövegkiemelőt. Azután kezd el tanulni a részleteket. 
  4. Ha van egy egész szabadnapod, próbálj meg egy-egy tantárgyra 15 percet szánni. Olvasd át amit előző órán vettetek, tankönyvből vagy vázlatból. A következő alkalommal kevesebbet kell rá készülni. 
  5. A legfontosabb pedig: az órákon figyelj oda! Több minden megragad, és nem kell mindent otthon tanulni.
  6. Ne pocsékold el az időt, például olyanokkal, hogy ülsz a könyv fölött, de facebookozol!

Ezek kis tippek, mégis időt lehet velük megtakarítani. :) A lényeg, hogy tanuld meg beosztani az idődet! Ha sikerül, tanulás mellé még belefér egy randi, félóra sportolás, sütögetés, olvasás, sorozat-, illetve filmnézés. :)
xx, Dorina

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

#DIY Valentin napi ajándék - 56 dolog amit szeretek benned

Hello, December - Ötletek karácsonyra *Open When levél*

Open When - ötletek