Mi van veled te kis rossz falusi lány?

adventure, culture, and photography kép

Halihó! A mai egy igen érdekes téma lesz: a falusi élet. 


Nos, nagyon böki a csőröm, hogy sok olyan (nagy)városi ismerősöm van, aki a falut úgy képzeli el, illetve a falusi embereket, mintha legalább két évszázaddal visszamaradott(ak) lenne/lennének. Nem lehet azt mondani, hogy hejj kisanyám én mekkora falusi leányzó vagyok, mert hülyeséget és hazugságot mondanék, ha ezt mondanám. Én egy nagyobb KÖZSÉGBEN lakom, körülbelül úgy durván 5 ezer fő lakik itt.

De hogy mégis hogyan képzelik el azok a városiak a falut, akik eszméletlen tudatlanok, és csőlátásuk  van? Nos. Valószínű azt hiszik, hogy mi gumicsizmában, térdig érő sárban járunk, szalmát hordunk vasvillával, zsíroskenyéren élünk, csirkék szaladgálnak az udvaron, a hátsóudvarban pedig a disznó röfög, ami néha még ki is szabadul, és feltúrja az udvar egy részét.

Na jó, talán ez túlzás, de sajnos tényleg nagyon sok olyan emberrel vagyok körülvéve, aki talán el sem tudja képzelni milyen egy kisebb településen élni, sőt, lehet, hogy még nem is járt korábban ilyen helyen. De hogy milyen is igazából a falu? A sajátomból tudok csak kiindulni. Nálunk, ez a kis település inkább a városiasodás felé indult, ugyanis kezdjük átvenni a városi szokásokat, hagyományokat.
Az elmúlt években különböző események kerültek megrendezésre, mint például a falunap, ahol különböző fellépőket (például Nótár Mary (?!?!?!?), Ak26, Hősök, Edda, Kárpátia stb) hívtak meg egy koncert erejéig.
Úgyanúgy van internet. Térerő. Ja, és plusz poén, hogy használjuk is őket.
Az öltözködést illetően mivel a legtöbben városokba járnak dolgozni, vagy éppen iskolába, így értelemszerűen ragad ránk is a városi öltözködés. Tehát nem, nem gumicsizmában és melegítőben járunk mindenhova mi sem, sőt... :) Itt is ugyanúgy az emberek többsége jár H&M-be és egyéb boltokba, mint különböző városokban.


Szóval nem, mi falusiak egyáltalán nem vagyunk ufók.

xx, Dorina




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

#DIY Valentin napi ajándék - 56 dolog amit szeretek benned

Hello, December - Ötletek karácsonyra *Open When levél*

Open When - ötletek