Vega,vegán, húsimádó, vega-, és vegánutáló

Vegan Breakfast Skillet from HeatherChristo.com

Sziasztok. Úgy gondoltam, hogy a mai nap folyamán lepötyögök nektek néhány dolgot, ami szerintem mostanában nagyon felkapott lett az emberek körében. 



Vega vagyok. Vegán vagyok. Imádom a húst. TE ROHADT ÁLLATKÍNZÓ! 



Szóval. Nagyon sok embert érint ez a téma tudom, hisz nem csak engem, hanem titeket is kiboríthat az, ha valaki a saját véleményét rád akarja erőszakolni. Kezdjük a legelején. 
Úgy gondolom, a legelső dolog amiről érdemes itt beszélnünk, az a fogalmak pontos magyarázata. A vegák és a vegánok közötti a különbség. Saját tudásom szerint úgy fogalmaznám meg ezt nektek, hogy a vegák csak húst nem esznek (persze van aki a halat megeszi, van aki nem, ebbe inkább most ne menjünk bele), inkább a zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket (sajt, joghurt stb) részesítik előnyben. Míg a vegánok, ők ha jól tudom egyáltalán nem esznek állati eredetű ételeket, illetve sokuk nem használ állatokon tesztelt kozmetikumokat etc. 

Na most. Tudjuk, nagyon nagy "divat" lett a vega és vegán életmód, persze nem mondom, hogy mindenki divatból csinálja, félreértés ne essék. Kivétel mindig van. De ez egy olyan dolog szerintem, mint egy vallás. Ha nem akarod csinálni, más ne akarja rád erőltetni, mert semmi értelme az egésznek. Rengeteg csata megy közösségi oldalakon, hogy te, te miért eszel húst? Miért használsz olyan termékeket, amiket állatokon tesztelnek? És te mért nem? ?  ? ? ????????????? 

Könyörgöm. Nem pártolom egyik oldalt sem, igazából én valahogy mindkét félt meg tudom érteni. A vegánokat azért, mert tényleg az állatokkal szemben például a kisérletezés nagy szemétség. Sajnálom azt a nyuszit, sajnálom az összes ilyen állatot, amit erre a célra tartogatnak. A nem-vegánokat pedig azért tudom megérteni, mert szereti a húst. Ha szereti a húst, akkor egye. Egészségére. Hisz azt a tyúkot, vagy malacot pontosan azért tartjuk, hogy aztán levágjuk, megegyük. T Á P L Á L É K. Viszont te, te húsimádó, ne akard a vegánt kifikázni azért, mert ő inkább egy fej salátát eszik meg magában a csirkemell helyett. 

Mindkét oldalt rohadt hibásnak érzem. Hogy miért? Mert az oldalak képviselői között akadnak olyanok, akik minden áron rá akarják erőszakolni a másikra az ők saját, egyéni álláspontjukat. Kérlek titeket, hogy ne. Mindenkinek legyen saját hozzáállása, saját véleménye, ezért vagyunk emberek. Ne akard megmagyarázni a húsimádónak, hogy a hús nem jó. És ne akard megmagyarázni a vega, vegán életmódot élőnek, hogy már pedig az a csirkemell rántott húsként igazán jól szuperál. Legyünk tekintettel egymásra. Legyünk nyitottak. 


Én például az állatkisérletekért nagyon haragszom, igyekszem vegán termékeket használni. Ettől függetlenül baromi jót kajálok húsos kajákból.



xx, Dorina

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

#DIY Valentin napi ajándék - 56 dolog amit szeretek benned

Hello, December - Ötletek karácsonyra *Open When levél*

Open When - ötletek